Това каза пред ФрогНюз политическият анализатор Методи Андреев. Ето какво още допълни той:  България е

...
Това каза пред ФрогНюз политическият анализатор Методи Андреев. Ето какво още допълни той:  България е
Коментари Харесай

Методи Андреев: Радев е като ретранслатор на Кремъл. От най-високо място облъчва българите и всява смут

Това сподели пред ФрогНюз политическият анализатор Методи Андреев.

 

Ето какво още добави той: 

 

" България е член на НАТО, в случай че страната бъде застрашена по някакъв метод от друга страна и влезе в спора с Украйна, това значи Трета международна война, тъй като приказваме за спор сред НАТО и Русия. Цяла Европа, целият либерален свят оказват помощ на Украйна за отбрана на нейната териториална целокупност и народен суверенитет и нито една от тези страни, нито един държавен глава не приказва, че те са застрашени от влизане във войната сред Русия и Украйна. Това си е чиста проба съветска дезинформация ". 

 

" Това, което Радев през днешния ден е изрекъл, че бил главнокомандващ и в спокойно и във военно време и желал също да му се чува думата и да взе участие във взимане на решения във външната политика, също е меко казано погрешно ". 

" Конституцията ясно споделя, че Министерски съвет дава отговор директно както за вътрешната, по този начин и за външната политика на страната. Никъде не се споделя, че президентът би трябвало да взе участие във вземането на каквито и да било външнополитически въпроси ". 

За първи път обаче, тук той демонстрира своята тактика. Той сподели, че желае по този начин да се развият нещата в България, че да бъде превърната в президентска република.

" Крайно време е да се сложи и един различен въпрос. Тъй като в Народно събрание се заприказва за конституционни промени, да се намерения и дали не е належащо да имаме президент, който да се избира директно от страната, откакто ние сме парламентарна република. Да се направи информация с други парламентарни републики в Европейски Съюз, при всички тях президентът се избира от Народното събрание ". 

" Не е ли извънредно време да се намерения за това българският президент,  да престанем да го избираме директно? ", запита се Андреев.

Във връзка с изявлението на Радев, че политиците били със ”скромна електорална поддръжка ”, политологът сподели:

" Не знам какво президентът схваща под скромна електорална поддръжка, поради това, че той е определен с минимум гласове на избори. Искам да кажа, че доста хора, които пазят позициите за Украйна и са “за ” поддръжка на Украйна, тогава гласоподаваха за този президент, той нямаше да бъде на този пост без техните гласове. Същите тези хора, той по-късно назова войнолюбци. "

 

Днес ПП-ДБ отхвърлиха да се записват в зала поради по този начин наречените “плаващи болшинства ”, на които сме очевидци през последните дни. Същевременно Борисов разяснява, че се е срещнал персонално с Лена Бориславова, като по думите му е схванал същинските планове на Политическа партия - " да ръководят страната еднолично ”. По негови думи няма да има ротация след 8 месеца. 

 

На въпрос пропуква ли се сглобката “Денков - Габриел ”, Методи Андреев отговори:

" Мнозинството е некоалиционно. То се базира на една значително доверчивост, в част от ПП-ДБ, не доверчивост, а изясненост за задачите на тази сглобка от една доста по-малка част от на ПП-ДБ, и едно неистово предпочитание на ГЕРБ, Движение за права и свободи и задкулисието да затвърдят своята недостижимост и своята подмолна власт за десетилетия напред, като симулират конституционна смяна “уж ” в името на всички ".

 

" Всичко, което се прави сега е симулация. Симулират промяна на основния прокурор, а то излезе замяна. Симулираха закон за КП КОНПИ, а той излиза нова бухалка.  Най-вероятно готвят и такива промени в Конституцията, които ще влязат в следващия исторически компромис. Всичко това обаче е отговорност и на Политическа партия и Демократична България ", акцентира Методи Андреев. 

" Тук бих желая да споделя и коментара на Марк Рюте (нидерландски политик от Народната партия за независимост и народна власт и неин водач бел.ред.), който сподели, че с цел да бъде България  позволена до Шенген, би трябвало да избере нов Висш съдебен съвет и нов основен прокурор. В момента никой не приказва за нов Висш съдебен съвет. Сегашният му състав стартира процедура за избор на нов основен прокурор. Аз запитвам следното нещо, къде са ПП-ДБ в този момент, пропуснаха ли го този миг? "

 

" Тръгнаха да вършат конституционна промяна, без да им е ясно тъкмо какво ще е конституционната промяна. Всъщност най-важното нещо, с цел да се ревизира има ли налично болшинство, което би подкрепило една същинска демократична смяна в българската Конституция е да се види има ли такова болшинство в този парламент ". 

" Единственият вид да се ревизира това нещо беше, да се тръгне незабавно към промяна на този Висш съдебен съвет, с цел да се види настройката на обособените политически партии, т.е. желаят ли да запазят скритата власт на задкулисието в правосъдната система или не желаят. Ако видят, че нещата при избор на нов Висш съдебен съвет вървят добре, тогава към този момент може да се приказва за конституционна смяна ", изясни Андреев.

 

Разговаря Констанца Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР